Slavnosti moravského uzeného a vína na hradě Veveří
Na hradě Veveří dne 24. a 25. února opět zavoní moravské uzené, vinaři otevřou své nejlepší lahve a návštěvníci zvolí uzenářského krále roku. Desátý ročník slibuje doslova největší porci uzeného, zábavy a gastro zážitků v celé historii slavností.
Vyhlášení uzenáři se již desátým rokem sjedou na největší oslavu moravského uzeného na hrad Veveří, aby potěšili svými výrobky milovníky masa. Ti se mohou těšit i na další speciality. Kromě klasického uzeného masa to budou klobásy, šunky i zabíjačkové delikatesy. Vše podle tradičních rodinných receptur bez užití chemie. Návštěvníci budou moci sami rozhodnout, který uzenář měl nejlepší uzené.
Na Veveří čeká na návštěvníky kromě uzeného další bohatý program: v rámci řeznické školy se dozvědí třeba jak správně porcovat maso a jak zpracovat celého čuníka nebo kuchařská show s Markétou Hrubešovou zase představí lahodné recepty z tradiční kuchyně. Chybět samozřejmě nebudou stánky se svařákem, punčem a dalšími nápoji pro zahřátí. Opět bude stát i vinařský stan, kde bude vice jak dvacítka vinařů nabízet k uzenému svá vína, takže si na své přijdou i ti, kteří dávají před pivem přednost vínu.